Zonnepanelen 

Klimaatservice Noordholland B.V. werkt uitsluitend met de producten waar onze klanten comfort en voordeel uit kunnen halen. Zonnepanelen van BenQ zijn met een rendement van 20,3% de meeste efficiënte zonnepanelen ter wereld. De juiste keus voor iedereen die de maximale hoeveelheid energie uit zijn of haar dak wil halen. Het paneel is uitermate geschikt voor daken waarbij andere panelen onvoldoende opbrengst halen.

 

Hoe werken zonnepanelen?

De zonnecellen van BenQ hebben zogenaamde “back contacts”. Dat wil zeggen dat de bedrading aan de achterzijde van de zonnecellen is gemonteerd. Dit geeft extra oppervlakte voor de zonnecel om het zonlicht op te vangen. Deze zonnepanelen worden door BenQ in licentie geproduceerd met zonnecellen van Sunpower. Het zonnepaneel heeft een zwarte aluminium frame en een witte backsheet.

Zonnepanelen zijn een slimme keuze voor zonne-energie. De zonnepanelen liggen op het dak en de omvormer doet het werk. Het kiezen van de omvormer is een van de belangrijkste beslissingen die u moet nemen bij de stap naar zonne-energie. Klimaatservice Noordholland B.V. maakt gebruik van twee soorten omvormers:

Omvormer in string

Klimaatservice Noordholland B.V. maakt bij panelen in een string gebruik van de Solax Smart omvormer. Solax Smart omvormers behoren tot de meest efficiënte omvormers in de markt en zijn standaard voorzien van features zoals WiFi en een high-end app voor een perfecte monitoring het zonne-energie systeem.

De Solax omvormer is bijna geluidloos en daardoor geschikt voor woonhuizen. Tevens behoren ze tot de meest efficiënte omvormers in de markt. Met een superieure efficiëntie van maar liefst 97,8% garanderen ze een maximaal rendement.

Micro omvormers 

Klimaatservice Noordholland B.V. maakt gebruik van de Enphase micro-omvormer. De micro-omvormer van Enphase is een kleine omvormer die achter een zonnepaneel wordt geplaatst. Het voordeel van deze micro-omvormer is onder andere extra opbrengst, minimale invloed van schaduw en een garantie van 20 jaar op de omvormers.

Deze omvormer zet de gelijkstroom van het zonnepaneel direct om in de bruikbare 230 volt wisselstroom van het elektriciteitsnet. Ieder zonnepaneel krijgt zijn eigen omvormer. Met een normale 230 V elektriciteitskabel worden alle omvormers aan elkaar verbonden en aangesloten op een eigen groep in de meterkast.

In het huis komt dus geen omvormer te hangen. Via een klein apparaat, de Envoy, worden de omvormers uitgelezen en wordt de informatie via het internet verstuurd naar het online controleplatform “Enlighten”. Hier kan per paneel bekeken worden wat de opbrengst is en of alles nog optimaal werkt. Wanneer er een probleem optreedt met een paneel, een omvormer, of in de bekabeling wordt dat direct zichtbaar en kan het probleem verholpen worden.

Zonnepanelen zijn de juiste keus

voor iedereen die de maximale hoeveelheid energie uit zijn of haar dak wil halen

Neem direct contact met ons op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.