Waterzijdig inregelen

Het waterzijdig inregelen zorgt ervoor dat elke radiator het juiste volume water krijgt. Bij het waterzijdig inregelen wordt de maximale doorstroomopening ingesteld. Dit kan enerzijds met het binnenwerk van de radiatorkraan en anderzijds met het voetventiel.

Klimaatservice Noordholland B.V. is een expert wanneer het gaat om het waterzijdig inregelen van installaties. We voeren deze werkzaamheden met name uit voor particulieren, woningcorporaties, VVE’s met blokverwarming en stadsverwarming. Klimaatservice Noorholland B.V. onderscheid zich zowel door de inzet van specifieke meetapparatuur als door deskundigheid. Wanneer u ons bedrijf inschakelt voor het waterzijdig inregelen van uw installatie, kunt u rekenen op een gedegen onderzoek én oplossing van het probleem, waardoor uw installatie weer perfect functioneert.

Waterzijdig inregelen

Voordelen van deze energiebesparende oplossing:

– Lagere onderhoudskosten aan toestellen;
– Een hoger wooncomfort;
– Structureel minder storingen en onderhoud aan de cv-installatie;
– Door de doorstroming van het water in de radiatoren beter in te stellen, verbetert de warmteafgifte ervan, waardoor het gasverbruik vaak wel met 10% en soms wel 20% daalt.

Hoe zorg je voor een goed ingeregelde cv?

Voor waterzijdig inregelen dient een radiator ver van de cv-ketel een grotere opening te hebben dan een radiator dichtbij de ketel. Wat de juiste instelling hiervoor is doet men met waterzijdig inregelen. Hier een voorbeeld van een goed ingeregelde cv:

 

 

Waarom is waterzijdig inregelen belangrijk?

De overgrote meerderheid van de cv-installaties zijn niet waterzijdig ingeregeld. We komen daar vaak de volgende situaties tegen:

De radiator die dichtbij de cv-ketel staat krijgt het snelst en het meeste warme water. Het krijgt niet eens voldoende tijd om warmte af te geven. De radiator die ver van de cv-ketel is geplaatst, krijgt daarentegen weinig warm water. Het gevolg is dat de radiator traag opwarmt of zelfs nauwelijks opwarmt. We noemen dit een onbalans en geeft een paar praktische problemen:

–  Een slecht comfort omdat het pand niet gelijkmatig opwarmt.

– Een slecht comfort omdat bepaalde ruimtes niet warm te krijgen zijn.

– Een hoog gasverbruik omdat de cv-watertemperatuur niet optimaal is.

Bij deze problemen wordt er door veel installateurs voor gekozen om grotere radiatoren op te hangen, maar dat is helemaal niet nodig. Een radiator is bij de bouw namelijk precies afgestemd op het volume van de ruimte. Een grotere radiator gaat in de meeste gevallen het probleem niet oplossen. Daarvoor moeten we de CV waterzijdig inregelen.

 

Waterzijdig inregelen afbeelding Waterzijdig inregelen metingen

 

 

Lagere kosten en hoger wooncomfort

Dankzij een goed ingeregelde cv-installatie door Klimaatservice Noordholland!

 

Snel menu

Airco
Onderhoudsabonnementen
Pelletkachel
Slimme thermostaat
Lucht/water warmtepomp
Waterzijdig inregelen
Zonneboiler
Zonnepanelen

Meer informatie?

Neem dan contact op via ons contactformulier

of bel
0299 – 709 009

Neem direct contact met ons op

Neem direct contact met ons op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.