Lucht/water warmtepomp all-electric

Bij Klimaatservice Noordholland werken wij met Hybride luchtwater warmtepompen, ventilatiewarmtepompen en All- electric lucht/water warmtepompen.

Met een lucht/water warmtepomp kunt u in de winter voor een aangename warmte zorgen en in de zomer voor een verfrissende koeling. De lucht/water warmtepompen zorgen voor optimaal warmwatercomfort. De pomp haalt warme lucht uit de buitenlucht om uw woning van warmte te voorzien of om deze lucht te koelen voor een aangename temperatuur.

Hoe werkt een lucht/water warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt energie uit de buitenlucht, de bodem of het grondwater en gebruikt deze warmte om een woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. In de zomer kan de pomp de woning koelen door het systeem om te draaien en koude aan de woning toe te voegen. Er is alleen elektriciteit nodig om de pomp te laten draaien. De benodigde energie die dit kost is ongeveer een kwart van de energie die de warmwaterpomp levert.

De lucht/water warmtepomp is de meest energiezuinige manier om een woning te verwarmen.

Subsidie

Een lucht/water warmtepomp is op dit moment niet duur. De overheid stimuleert de toepassing van lucht/water warmtepompen met een behoorlijke subsidie. U zou zelfs uw gasaansluiting op kunnen zeggen, wat een extra verlaging van de vaste lasten oplevert!

Warmwaterpomp

 • All-electric lucht/warmtepompen

 

All-electric Daikin Altherma lucht/water warmtepomp

Zet die stap en kies voor een warmtepomp

De Daikin Altherma 3 H HT is ideaal voor uw renovatieproject. Omdat het systeem een watertemperatuur tot 70°C levert, vergelijkbaar met uw cv-ketel en zonder dat er elektrische backupverwarming nodig is, hoeft u uw radiatoren niet te vervangen. Door uw cv-ketel te vervangen door een Daikin Altherma 3 H HT kunt u afstand doen van uw gasmeter. Ons vloermodel heeft met 0,36 m² maar heel weinig vloeroppervlak nodig.

 

 

 

Een groene investering

Een cv-ketel vervangen voor een warmtepomp betekent dat u overschakelt op een volledig groene oplossing. Er wordt geen gas meer verbrand en elektriciteit kan op een duurzame manier worden opgewekt; warmtepompen verminderen de uitstoot van CO2 over het algemeen met 70%. Tevens ziet u het verschil op uw energierekening en kunt u uw investering snel terugverdienen. De Altherma 3 H HT komt in aanmerking voor de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)


Nefit Enviline warmtepomp

De Nefit Enviline warmtepomp biedt een volledige elektrische oplossing. Met 80% schone energie uit buitenlucht levert de EnviLine split pomp een enorme besparing op. Een aparte airco en een cv-ketel zijn niet nodig. Een gasaansluiting evenmin. EnviLine werkt volledig op elektriciteit en is in combinatie met een Nefit PV-systeem tot 100% duurzaam.

In tegenstelling tot de meeste warmtepompen haalt Nefit EnviLine zelfs bij -20°C nog warmte uit de buitenlucht. Onder Nederlandse omstandigheden zal de warmtepomp dus altijd aan het werk zijn.

Warmte, warm water én verkoeling
Nefit EnviLine warmtepomp kan zijn werking ook omkeren en de woning koelen. Dankzij het grote vermogen van de EnviLine kan hij zelfs bij hoge buitentemperaturen (tot 37°C) de binnentemperatuur terugkoelen tot aangename waarden. Met hoog rendement, dus uiterst energiezuinig.

Bekijk hier hoe de Nefit Enviline werkt. 

Kenmerken:

 • Geen cv-ketel en gasaansluiting nodig;
 • Voor nieuwbouw en bestaande bouw (ook retrofit);
 • Tot 40% energiebesparing op verwarming;
 • Koeling met hoog rendement, geen aparte airco nodig;
 • Royaal warm water (met Nefit-boiler, accessoire);
 • Uitzonderlijk stille buitenunit.

Nefit enviline warmtepomp

 


Mitsubishi Ecodan warmtepomp

Het Ecodan-concept wordt toegepast op alle water-
gevoerde verwarmingssystemen die via een centrale rege-
ling ingesteld kunnen worden. Bij het toepassen van het Ecodan-concept is het van belang de aanvoertemperatuur van het water zo laag mogelijk te houden om het rende-
ment van de installatie te optimaliseren. De (Z)LTV-afgifte-systemen (zeer lage temperatuur verwarming) zijn dan ook het meest geschikt.

De juiste instelling en inregeling van
het systeem is essentieel om de perfecte balans tussen
comfort en duurzaamheid te creëren.

Subsidie
Lucht-water-warmtepompen leveren een effectieve
bijdrage aan de besparing van energie voor woningen
en bedrijfspanden. Naast de Energie Investeringsaftrek
(EIA) zijn er regelmatig relevante subsidies beschikbaar
zowel regionaal als landelijk. Kijk voor meer informatie op agentschapnl.nl of neem contact op met Alklima.

Warmtepomp ecodan

Kenmerken:

 • Ideaal afgiftesysteem voor vloer- en wandverwarming. Geeft het meest optimale resultaat in de EPC (Energie Prestatie Coëfficiënt);
 • Kan worden toegepast met een lage aanvoertemperatuur;
 • Geeft constante warmte af;
 • Ideale mogelijkheid voor (Z)LTV-radiatoren. Deze verhogen de efficiëntie en het comfort omdat de watertemperatuur minder hoog hoeft te zijn in vergelijking met conventionele radiatoren.;
 • Kan ook toegepast worden op conventionele radiatoren;
 • Het Ecodan-concept levert het tapwater met een maximale temperatuur van 60°C;
 • Het systeem regelt niet alleen op buiten- en
  binnentemperatuur, maar ook op basis van CO2-reductie of laagste energierekening;
 • Verwarmen & koelen mogelijk.

Mitsubishi Ecocute voor tapwaterbereiding warmtepomp

De Ecocute is speciaal ontworpen om een groot volume aan warm water te produceren en is geschikt voor commerciële en industriële toepassingen waar de vraag naar warm water groot is. Door gebruik te maken van de unieke technologie van Mitsubishi Electric kan de warmtepomp zorgen voor een zeer betrouwbare prestatie en een grote verwarmingscapaciteit, zelfs bij lage buitentemperaturen.

Warmtepomp Ecocute

Kenmerken:

 • Natuurlijk koudemiddel (co2);
 • Uiterst efficiënt (coP van 3,88*);
 • Levert water met temperatuur tot 90 oc;
 • Werkt zelfs bij een lage buitentemperatuur van -25 oc.

 

 

Gegarandeerd de beste kwaliteit warmtepompen

Dankzij warmtepompen van A-merken

 

 

Snelmenu

Airco
Onderhoudsabonnementen
Pelletkachel
Slimme thermostaat
Lucht/water warmtepomp
Waterzijdig inregelen
Zonneboiler
Zonnepanelen

Meer informatie?

Neem dan contact op via ons contactformulier

of bel
0299 – 709 009

Neem direct contact met ons op

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.