Pelletkachel

Dat er iets moet gebeuren om het klimaat te verbeteren is duidelijk. In Nederland is de pelletkachel ontdekt om energie te besparen. Het verwarmen met pellets neemt een enorme vlucht. Zelfs door Het ministerie van Economische Zaken wordt de pelletkachel gezien als een goed alternatief om de woning te verwarmen. Om duurzame verwarming te promoten en te versnellen, heeft de regering een subsidie uitgeschreven: de Duurzame Energie Subsidie. Hiermee worden investeringen in duurzame warmte met een geldbedrag ondersteund. Ook ondersteunt de regering vele reclamecampagnes die motiveren tot de overstap naar duurzame warmte. De pelletkachel valt onder de toekomst van duurzame warmte. Met de aanschaf van een kachel of pelletketel help je mee aan een beter klimaat voor de toekomst. En dat het ook nog geld bespaart is mooi meegenomen.

Wat is een pelletkachel?

De pelletkachel is een moderne volautomatisch gestuurde verbrandingskachel (een soort elektronische houtkachel), waarin houtpellets verbrand worden.
Door de interne geavanceerde techniek hebben pelletkachels een optimale verbranding en een zeer hoog rendement, zodat een woning of pand op milieuvriendelijke en betaalbare wijze verwarmd kan worden.

Gesloten pelletkachels

Een gesloten pelletkachel wil zeggen dat de branderkamer en pellettank hermetisch luchtdicht zijn afgesloten. De branderkamer is 100% lekdicht waardoor de zuurstofaanvoer naar het vuur alleen wordt onttrokken uit de externe aanvoerbuis. Bij passieve woningen of onderdruk in de kamer door WTW installatie, is een gesloten pelletkachel verplicht. Bij open toestellen in een passieve woning, zal er onherroepelijk rook in de kamer komen met impact op de gezondheid.

 

pelletkachel werking 

 

Gesloten pelletkachels zijn veiliger in gebruik om de volgende redenen:

– Hermetische kachels zijn verplicht bij passieve woningen of bij onderdruk in de woonkamer 

– Ontbranding van de pellets in de pellettank is uitgesloten.

– Uitgesloten is dat er fijnstof in de woonomgeving kan komen. 

– Een gesloten kachel is veel stiller dan een open kachel

– Geen geur van de pellets in de woonkamer

– In combinatie met een excentrisch aangesloten afvoersysteem kan een gesloten kachel met muurdoorvoer gerealiseerd worden

Duurzame Energie Subsidie

De subsidie houdt in dat als de pelletkachel voldoet aan de hiervoor opgestelde eisen er minimaal € 500,- euro subsidie wordt verleend. Subsidie op een CV moederhaard is er v.a. € 1.400,- euro. Op een CV pelletketel wordt er € 2.500,- euro verstrekt. De hoogte van het subsidiebedrag is dus afhankelijk van het soort apparaat en de energieprestatie. Voor een pelletkachel krijgt u € 50,- euro per kW vermogen van de kachel (v.a. 5kW tot 500kW) Maar met een minimum van € 500,- euro.

Klimaatservice Artel Pelletkachel

Wanneer u op zoek bent naar een kachel die een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft, is een Artel pelletkachel aan te raden. Artel is de snelst groeiende pelletkachel fabrikant uit Noord-Italië. De kachels worden in grote aantallen efficiënt geproduceerd. Hierdoor kunnen wij voor u de prijzen laag houden. Daarnaast heeft Artel veel ervaring op het gebied van pellethaarden. Samen met Artel luisteren we goed naar onze klanten en sturen we het productieproces bij waar dat nodig is. Zo is er een optimale situatie ontstaan in de productie. Een Artel pellethaard is daarom een kachel van topkwaliteit! In 2017 heeft Artel 65.000 pelletkachels geproduceerd en is daarmee de #1 van alle producenten in de Wereld. Ook heeft Artel de meeste pelletkachels in Nederland verkocht en is daarmee weer de #1! Die positie is de enige welke telt voor het Artel / RR Trading team.

 

Cayenne pelletkachel

Cayenne 

Norma pelletkachel

Norma

Elite pelletkachel

Elite 

Pelletkachel doorsnede

Doorsnede pelletkachel

 Wilt u een pelletkachel aanschaffen? 

Vraag een vrijblijvende offerte aan! 

Klimaatservice Noordholland

Wij werken uitsluitend met producten waar onze klanten comfort en voordeel uit kunnen halen.

 

Snel menu

Airco
Onderhoudsabonnementen
Pelletkachel
Slimme thermostaat
Lucht/water warmtepomp
Waterzijdig inregelen
Zonneboiler
Zonnepanelen

Meer informatie?

Neem dan contact op via ons contactformulier

of bel
0299 – 709 009

Neem direct contact met ons op

Neem direct contact met ons op